Taurin – proč užívat před tréninkem?

Taurin se běžně používá ve všech druzích energetických nápojů a spolu s kofeinem je považován za stimulant. Je zajímavé, že lidský orgasmus je schopen produkovat malé množství této biogenní aminokyseliny. Taurin se nachází například v mateřském mléce. Taurin je také přítomen v mnoha přípravcích a doplňcích pro sportovce.

Jaký je účinek užívání taurinu? Taurin především posiluje kontrakční sílu srdečního svalu a zároveň zlepšuje metabolismus nervových buněk. Taurin má obecně velmi pozitivní vliv na fungování mozku a neurotransmiterů. Ze sportovního hlediska je nejdůležitější, že taurin je nezbytný pro správné fungování kreatinu v těle.

Taurin je hlavním nositelem kreatinu do svalů, což umožňuje jeho efektivní využití pracujícími svaly. Právě z tohoto důvodu, a ne tak, jak se běžně věří, je taurin základní složkou všech předtréninkových doplňků. Nelze však opomenout jeho význam při regeneraci a rozvoji svalové tkáně.

břišní abs cvičení

Cvičení na břicho je mezi lidmi, kteří trénují, velmi oblíbené již léta. Tento typ cvičení vám umožní získat ploché břicho s jasně viditelnými svaly. Takové břicho je pro mnoho lidí cílem chození do posilovny, pravidelného tréninku a vedení zdravého životního stylu.

Cvičení na břicho v kombinaci se správnou stravou a kardio cvičením vám umožní dosáhnout úžasných výsledků. Cviky na břišní svaly vám umožní posílit břišní svaly a zvýšit jejich hmotu, díky čemuž jsou viditelnější. Kardio cvičení slouží ke spalování nepotřebné tukové tkáně, pod kterou jsou svaly.

Teprve když se zbavíme zbytečného tuku, svaly pod ním se zviditelní. Proto je důležité provádět různé cviky – nejen silové a nejen vytrvalostní. Cvičení břicha by se však nemělo provádět každý den, přestože jsou velmi účinné. Měli byste je dělat několikrát týdně.

Stojí za to cvičit!

O tom, že jen pár minut pohybu má pozitivní vliv na naše tělo a pohodu, není třeba nikoho přesvědčovat. Abyste se udrželi v kondici a pracovali na celkové kondici, vyplatí se cvičit kardio. Jaký je tento trénink? Nejde o nic jiného než o vytrvalostní trénink, jeho hlavním úkolem je zlepšit výkonnost srdce.

Nezáleží na tom, jestli sportujete nebo jste doposud trávili čas na gauči. Kardio trénink se doporučuje pro zlepšení stavu oběhového systému, okysličení organismu a zlepšení fungování celého těla. Nejčastěji využívanými formami kardio cvičení jsou běh, nordic walking, chůze, pochod a jízda na kole. Takový trénink lze provádět i na stacionárních zařízeních, jako jsou jízdní kola, steppery nebo eliptické trenažéry.

Kardio trénink je navržen tak, aby pomohl metabolismu a tím bojoval s přebytečnými kilogramy. intenzita tréninku by měla odpovídat aktuální kondici a kapacitě. Stojí za to připomenout, že na začátku je lepší dávat pozor na intenzitu a váhu, abyste se nezranili a neodradili.