Trénink doma – domácí strava je také velmi důležitá

Patříte k lidem, kteří si koupili permanentku do posilovny, ale po prvním týdnu své návštěvy ukončili? Přestal jsi trénovat úplně? Škoda. Vyplatí se to změnit. Také stojí za to vědět, že trénink doma nemusí být horší než ten v posilovně.

Pokud je pro nás dojíždění do posilovny nepříjemné a přítomnost jiných lidí trapná, vzdejme se posilovny a cvičme jen doma. Ze začátku si vystačíte s vybavením a časem si můžete doplnit to správné. Nejdůležitější je však cvičit zodpovědně. To znamená, že nemůžete začít cvičit, pokud nemáte patřičné znalosti (to platí jak pro domácí trénink, tak pro trénink v posilovně).

Proto je důležitá přesnost cviků a pravidelnost. Dbejme tedy na to, abychom cviky prováděli pravidelně a aby měly úroveň obtížnosti přiměřenou našim schopnostem. Trénink můžete spojit s vašimi oblíbenými aktivitami. Cvičit můžete například poslechem hudby. Cvičení v rytmu hudby má každopádně mnoho výhod, protože pomáhá udržet tempo vašich cvičení.

Kalkulačka kalorické spotřeby – vyplatí se ji používat?

Kalkulačka kalorické potřeby je velmi užitečným nástrojem při plánování našeho jídelníčku. A to jak pro lidi aktivně sportující, hubnoucí nebo prostě jen pečující o své zdraví a pěknou postavu.

Kalkulačky jsou k dispozici téměř na všech webových stránkách souvisejících s kondici obecně. Tyto nástroje na základě některých informací o nás (jako je věk, výška, váha a celkový životní styl) zajišťují náš bazální a celkový metabolismus. První parametr nám říká, jaké množství kalorií musíme zkonzumovat, aby tělo nezačalo mít problémy se základními životními funkcemi, jako je udržování správného krevního tlaku.

Druhá hodnota vypovídá o množství energie (kalorií), které potřebujeme k tomu, abychom tělu dodali náš definovaný životní styl. Je jasné, že více cvičení vytváří více kalorií. Kalkulačka kalorické potřeby samozřejmě nemůže být věštcem o naší stravě, ale je to velmi užitečný a užitečný nástroj.

Poskytujme pouze cenné živiny

V dnešní době je vše, co jíme, ploché a velmi kalorické. Ne všechno má však stejné množství cukru. Některá jídla jsou kalorická, jiná více. Bohužel nyní výrobci do všeho přidávají chemikálie a sacharidy. I ovoce má kalorie, ale je přirozené. Jak vysoký obsah kalorií má banán?

To se dozvíte z článku. Kolik kalorií má tedy banán? Záleží především na velikosti plodu. Čím je větší, tím má více kalorií. Jinou váhu má však ve slupce a jinou bez slupky. Dalším faktorem, který ovlivňuje množství kalorií v ovoci, je jeho zralost. Říká se, že čím zralejší, tím horší.

Mnoho lidí si myslí, že když budou mít ve stravě jen ovoce, bude to prospěšné pro jejich zdraví. Musíte však pamatovat na to, že banán podporuje chuť k jídlu a můžete jíst více. V průměru 100 gramů banánu obsahuje asi 95 kalorií. I když jsou poměrně kalorické, jsou zdravotně nezávadné, protože množství kalorií snadno spálíte. Lékaři vřele doporučují zařadit do jídelníčku banány. Ale člověk musí znát umírněnost.